donderdag 15 augustus 2013

De zolder en spullen

Onze zolder willen we voor de grotere  kinderen graag ombouwen naar een speelkamer met eigen badkamer. We zijn daar al enige tijd mee bezig maar af en toe schiet het niet op.De kinderen worden groter en het wordt een beetje druk in onze eigen badkamer.  Het is dus hard nodig dat de grotere kinderen een eigen plek hebben.

Regelmatig ruimen we de zolder op, maar hij groeit net zo hard weer aan:-(. Daar was ik deze week een beetje klaar mee. Ik ben wat rigoureuzer gaan opruimen, elke doos, kast e.d. goed nakijken en echt afvragen heb ik het nog nodig , hoe vaak gebruik ik het. De oude sigarendoos van Ritter van mijn opa, de hoedendoos van mijn oma, boeken die ik niet meer lees, spelletjes die we niet meer doen.. Ik heb ze weggedaan, natuurlijk heb ik alle bruikbare spullen naar de kringloop gebracht. Maar het resultaat was al een stuk beter. Ik moet nog wel een aantal van dit soort rondes doen want ik kan nooit alles tegelijkertijd  wegdoen, ik hecht mij aan sentimentele zaken en moet elke keer als we de zolder doen weer keuzes maken.

Mijn ideaal plaatje is een opgeruimd huis met weinig spullen , dat is al een uitdaging als je veel kinderen hebt, maar als je ook nog  hecht aan sentimentele zaken is het echt een uitdaging. Mijn woonkamer en keuken zijn altijd opgeruimd en  aan kant. De kinderkamers al een stuk minder, maar de laatste tijd ruimen ze een stuk beter op en zien ook de kinderkamers er elke dag redelijk uit.  De zolder blijft nu nog even de uitdaging.

Vandaag ga ik ook met mijn vader aan de slag om wat grotere spullen uit de tuin naar het grofvuil te brengen.
Het gaat om oude bloembakken en om tuinafval..Opgeruimd staat ook daar dan weer netjes.

Mijn gezin is er al aan gewend dat ik regelmatig een opruimbui heb, bij ons is het ook noodzakelijk.Toen we terug  verhuisde naar mijn geboortestad zijn we kleiner gaan wonen ( onze oude huis was erg groot) waardoor we praktischer moesten indelen en vaker moeten opruimen.. Wij wilden dat ieder kind een eigen kamer kreeg en hebben net zolang gezocht tot het juiste huis was gevonden. Ik vind het prima , het liefst zou ik ook zo'n leuk huisje willen hebben als Marion  http://anderson-cottage.blogspot.nl maar daar passen we niet in met ons gezin. Anders zou ik het gelijk doen, hoe minder spullen hoe minder zorgen denk ik altijd maar.


Groetjes Annelieya

7 opmerkingen:

 1. en als je dan in zo'n klein knus huisje woont als wij, heb je geen boven , laat staan een zolder, maar voor 2 persoontjes is het groooot genoeg. dank je wel voor je complimentje en succes met je opruimbui, gezellig !!! geniet ervan , liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerst er een opruimvirus? Hier is mijn man al dagen met de schuur bezig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jij ook al aan de opruim? :D 't Wordt nog druk bij de kringloopwinkels overal! Heb er ook net een stukje over zitten typen.

  Na vier jaar ben ik wel zo ver dat ik op een doos na, geen sentimentele zooi meer heb en dat is echt fijn. Al die spullen van overledenen en oude vrienden wogen op mijn gemoed. Ik moet er niet aan denken om het allemaal weer terug te hebben...

  Kijk naar wat je nodig hebt en houd dat, in plaats van bedenken wat je weg zou willen doen.

  En oh, ik ben ook fan van het huisje van Marion! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja kijk, nu zie ik wel dat ie wordt geplaatst na goedkeuring, en net niet? Raar! Gooi die reacties maar weg hoor. Had dat zelfde ook als ik reageerde bij spaarmoeder, heel vreemd. groetjes, Valhalla

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ach, het is ook maar net wat je gewend bent/je aanwent: wij wonen met 9 personen op 104 kwadraatmeter, niemand heeft een eigen kamer en er is 1 badkamer(tje).
  Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij delen een kleine badkamer met zeven personen, en dat gaat eigenlijk prima. Maar wel heerlijk als je een zolder kunt omtoveren in een bruikbare ruimte!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hier lag gisteren de tuin bezaaid met de inhoud van het tuinhuis. Senior was ook al aan het opruimen (nou ja: herinrichten dan toch:)

  BeantwoordenVerwijderen