zondag 4 augustus 2013

Fijne dagen

Wat een fijne dagen op dit moment, ik ben echt aan het genieten van de kinderen en onze extra vrije tijd.
We hebben eerst wat rust genomen , niet teveel doen maar gewoon wat  kletsen ,lezen ,met hond wandelen en dat soort dingen.Het was warm ( mij iets te warm) maar daardoor konden we ook niet zoveel doen.
De kinderen zijn ook nog met opa en oma op pad geweest terwijl ik nog een paar dagen moest werken. Opa en oma hadden allerlei leuke dingen bedacht, dus de kinderen hebben weer genoten.

De komende tijd staat in het teken van vrije dagen ,rust ,leuke dingen af e n toe doen en vooral genieten van elkaar voordat we het weten begint de hectiek weer en draaien we weer drukke weken met allerlei verplichtingen. Op dit moment wuif ik dat nog even weg...........

Gisteren hebben we 2 nieuwe rolgordijnen gekocht voor de dakramen. Het werd de afgelopen dagen erg warm op onze zolder waar de oudste kinderen slapen. We hadden aan 1 kant al rolgordijnen maar hebben ze nu ook voor de andere kant gekocht ( op de overloop) ik hoop dat dat toch wat gaat schelen. Nu was het zo warm dat de kinderen een paar nachten in de woonkamer hebben geslapen.

Verder willen we tijdens onze vrije dagen  de zolder nog wat verder opruimen en nog meer wegdoen.We hebben al heel wat  opgeruimd maar willen nu de komende maanden de zolder echt afmaken en dat betekent nog meer keuzes maken. Soms verkoop ik nog spullen op marktplaats of ik breng goede spullen  naar de kringloop. Ik kan het nooit over mijn hart verkrijgen om goede spullen zomaar weg te doen, nog beter gezegd ik erger mij eraan als mensen goede spullen zomaar wegdoen in de vuilcontainer.

Binnenkort moeten we ook beslissen of onze grote auto eruit gaat.We hebben een oude 7 persoons auto maar door mijn lease auto is hij nu overcompleet. Ik weet dat hij weg moet en mijn verstand zegt dat ook, maar ik heb elke keer weer een reden om het ( nog ) niet te doen, zo makkelijk als we met z'n allen op vakantie gaan, een dagje uit enz..enz.. Maar ik zal de keuze toch moeten maken.

Ik wens jullie nog een fijne zondag en geniet ervan!

Groetjes Annelieya

5 opmerkingen:

 1. heel veel geniet momenten en een fijne vacantie gewenst, geniet ervan , liefs matrion

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geniet van deze heerlijke relaxte dagen!

  Waarom vind je jullie grote auto zo gemakkelijk? Past het wel in jouw lease-auto dan?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij passen niet met ons gezin in onze auto, ook uit fin redenen, een kleine auto is gewoon veel goedkoper in gebruik, verzekering, onderhoud en belasting. Voor ons scheelt het zo n 150 euro per maand op jaarbasis toch zo n 1800 euro
  We gaan met vakantie met de trein , een van de twee dan met twee kids en daagjes uit doen we ook met trein of fiets.
  Ik vind het de bezuiniging wel waard en zo komen we ook overal...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Herkenbaar dilemma van de grote auto. Wij hebben de grote auto waar we met zijn allen in kunnen ingeruild tegen een heel kleintje. We zaten maar weinig meer met z'n allen in de auto (pubers blijven soms liever thuis dan meegaan op visite oid) en als we wel met z'n allen gaan, gaan we dus iets ongezelliger met 2 auto's.
  Het is bovendien goedkoper om voor een vakantie een auto te huren dan het hele jaar 1 op de begroting te hebben staan. Helemaal die grote mpv's zijn duur in onderhoud, wegenbelasting, verzekering en verbruik.

  Succes en fijne vakantie. Ik vind het knap hoe jullie het redden.
  WG

  BeantwoordenVerwijderen