donderdag 8 augustus 2013

Geld vliegt de deur uit ( of lijkt het maar zo)

Op dit moment vliegt het geld de deur uit tenminste zo voelt het, het heeft ermee te maken dat we in de vakantie wat vaker uitstapjes doen , al rekeningen voor de scholen moeten betalen, maar ook we zijn gewoon vaker thuis.We proberen met de kinderen regelmatig een uitstapje te doen en proberen elke keer weer iets leuks te doen dat niet zoveel geld kost. De uitstapjes die we nog nog nu nog gaan doen zijn heel erg wisselend, naar de speeltuin ( wat te eten en drinken mee) , picknicken , naar het strand om de zonsondergang te zien tot deze maand een uitje waar de kinderen het al jaren over hebben en waar ze heel graag naar toe willen, het dolfinarium. Ik heb de kaarten met een flinke korting gekocht via vakantieveiling en we nemen zelf eten en drinken mee. De kinderen weten nog van niets het is nog een verrassing.

Ik heb gelukkig voor de vakantie geld gespaard zodat het geen invloed heeft op mijn normale budget , maar alle extra rekeningen voor het nieuwe schooljaar tikken wel weer flink aan. We zetten daarnaast zoveel mogelijk geld opzij om onze buffer zo hoog mogelijk te krijgen. Er komen toch over een aantal maanden weer onzekere tijden aan met de contractverlenging ( wel of niet) van mijn man en hoe hoger de buffer hoe beter het is.

Boodschappenbudget heb ik wel weer iets aangetrokken, ik koop weer vaker bij de Lidl. Ik wil gezond eten  ( biologisch) maar wel binnen mijn budget blijven.

Groetjes Annelieya


5 opmerkingen:

 1. Hier hetzelfde, geld voor uitjes, net iets anders eten en doen. Geld voor schoolkamp voor onze dochter zit al in een envelop. En biologisch eten, ook ons streven. Lukt niet met alles merk ik. Is uiteraard een keuze van onze kant. Wat leuk van het Dolfinarium. Veel plezier alvast.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier vliegt het ook de deur uit, ik weet niet eens meer waar het allemaal blijft! We leven nu ook een beetje van dag tot dag. Nog 1,5 week, en dan begint het gewone leven weer. Weer wat ritme en regelmaat is ook beter voor het budget. Maar voor nu genieten nog maar lekker van de zomervakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Herkenbaar! Dat hebben wij ook altijd in de grote vakantie. Je leeft toch net iets makkelijker.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier wordt ook meer uitgegeven, ook al zijn we goedkoop op vakantie geweest dit jaar: een weekje Drenthe ipv Oostenrijk. Toch gaat het hard met uitstapjes ed. Dat merk ik ook wel moet ik zeggen:)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het lijkt niet zo het is ook zo, alles is ook een stuk duurder geworden.
  Normaal kwamen we echt nog goed rond in de maand maar nu gaat het opvallen dat we aan het eind van de maand iedere keer een paar dagen over houden voor het nieuwe salaris binnen komt.
  Je heb leuke dingen bedacht met de kinderen. Fijne vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen