donderdag 19 september 2013

Ach toen was het weer even stil ( maar ik heb niet stil gezeten...)

Ik was even stil ,sorry allemaal.Meestal schrijf ik wel consequent maar nu fladder ik wat...
Druk met nieuwe dingen , druk met werk en gezin. Maar ik blijf het leuk vinden en consuminderen blijft erg belangrijk. Ik had een vraag van vlijtig liesje , welke opleiding ik ging volgen.Ik ga een jaar lang  een opleiding voetreflexzonetherapie doen ( Wat een woord...)  en daarna specialiseren. Ik kan dan zelf een eigen praktijk openen als ik daar behoefte aan heb.

Ik had echt de behoefte om weer te leren en daarnaast met mijn handen bezig zijn.Ik heb een beroep waarbij ik normaal gesproken altijd achter de computer zit en bezig met beleid, processen en procedures en daarnaast natuurlijk ook met mensen , maar ik vind met mijn handen bezig zijn ook erg prettig vandaar de keuze.Manlief wordt ook  erg blij van en is graag proefpersoon. Genoeg over mij...

Ik keek vorige week toevallig "een dubbeltje op zijn kant" De mensen zaten dik in de schuld ( gezin met 6 kinderen) en wisten niet meer hoe ze eruit konden komen. Vroeger keek ik nooit naar dat programma omdat dan het zweet mij uitbrak omdat we het natuurlijk ook heel zwaar hebben gehad, maar toevallig viel mij oog erop en heb ik toch gekeken.Het huis was volgens de laatste woonmode ingericht en de vrouw van het gezin had een kleine baan en de man was eigen ondernemer ( maar draaide geen winst ) en dat was voor hem heel belangrijk.De schulden waren erg hoog  en ze kwamen elke maand geld tekort en 1 van de punten was dat ze  hub inkomsten moesten verhogen. De vrouw van het gezin had uiteindelijk een baan met een hoger salaris maar dezelfde uren als voorheen. Voor de man hadden ze een fulltime baan gevonden die er voor zou zorgen dat ze maandelijks genoeg geld hadden en ook langzaam hun schulden konden aflossen, zijn keuze was om daar geen gebruik van de maken. Ik kon daar echt niet bij.Je gezin met 6 kinderen in de zorgen laten leven terwijl je het kan oplossen en ook kan gaan starten met  het aflossen van je schulden....

Ik kan dat niet begrijpen, wij hebben er in onze mindere periode alles , echt alles aan gedaan om uit de schulden te komen. Allebei een fulltime baan, krantenwijk, extra bijbaan, post bezorgen , spullen verkopen op marktplaats , onze sieraden  allemaal verkocht. Ik kan er dus niet bij dat iemand zijn passie boven zijn gezin met 6 kinderen stelt . Zij kunnen er niets aan doen maar zijn er wel de dupe van .

Ik was er gewoon echt stil van.......

2 opmerkingen:

 1. Kan ik me goed voorstellen. Ik kon ook geen begrip opbrengen voor het feit dat ze de eenmalige kans lieten liggen. Er wordt je niet elke dag, voor beide ouders, een baan op een presenteerblaadje aangeboden. Er zijn vast veel mensen die die banen ook kunnen gebruiken.
  En als je zoals jij dan zelf uit een situatie komt waar je alle zeilen bij moet zetten, dan begrijp je het gewoon echt niet. Petje af voor jezelf!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb die uitzending ook tenenkrommend gezien.
  ongelooflijk, waar zouden ze eindigen?
  Zouden ze het pas geloven als ze hun huis uit moeten???
  Jammer dat ze dat niet laten zien, want daar zouden heel veel mensen van leren!!

  BeantwoordenVerwijderen