zondag 5 januari 2014

opruimwoede

Gisteren druk bezig geweest op de zolder, onze oudste kinderen hadden echt kastruimte tekort. Dus hebben we een nieuwe kast gekocht bij IKEA. Het is een simpele hangkast die je zo in elkaar kan zetten maar het geeft wat extra ruimte om iets op te hangen. Beide hebben nu  een ladekast maar dat was niet meer genoeg

Omdat er een kast bijkomt moesten we gelijk weer even aan de slag op zolder om er ruimte voor te maken. Onze oudste kinderen hebben op zolder beide een kamer maar die zijn niet heel erg groot dus de kast gaat op de overloop  staan. Dat betekende dat we weer even kritisch hebben gekeken naar wat we gebruiken en wat al een jaar ergens in een doos staat. Aantal spullen gelijk weer op de foto gezet voor Marktplaats of gesorteerd voor de kringloopwinkel. Ik word altijd wel blij als er weer een aantal spullen verdwijnen en alles weer lekker opgeruimd is. Het geeft ruimte in je huis en ruimte in mijn hoofd.

Ik heb ook altijd een rare tik dat ik altijd de week voor oudjaar en de laatste week van de zomervakantie het hele huis op zijn kop zet. Kasten uitruimen , soppen en weer netjes inruimen, tijdschriften en spullen verkopen of wegdoen naar de kringloop. Manlief is er al aan gewend dat ik dan altijd druk in de weer ben.
Het heeft voor mij iets te maken met een nieuwe start. Ik ben ook iemand die altijd een nieuw  lijstje maakt voor het nieuwe jaar.  Even aandacht voor de dingen die ik belangrijk vind in het leven en waar ik soms  te weinig tijd voor maak. Wat wil ik dit jaar  voor mezelf bereiken en waar maak ik tijd voor vrij.
Voor mij is dat belangrijk omdat ik veel dingen leuk vind en dus keuzes moet maken.

Dit jaar begonnen we wel  gelijk met een dure rekening, de auto moest een onderhoudsbeurt hebben en dat viel iets hoger uit dan was  ingeschat. Auw.....  maar de auto is als vervoermiddel voor ons belangrijk dus het is niet anders. Ik let dus deze maand extra op de de uitgaven en probeer zoveel mogelijk te koken vanuit mijn voorraadkast en vul dat dan aan met verse groente en fruit. Ik ben daarnaast ook geld aan het wegzetten voor een nieuwe verwarmingsketel, de onze is ruim 20 jaar oud en hij doet het nog steeds goed maar ik ben toch altijd bang dat hij gaat uitvallen. Omdat ik dat niet in 1 keer kan betalen als hij uitvalt  en geen huur of huurkoop wil hebben ( kost mij dan 3 x zoveel voor dezelfde ketel) leg ik al maanden elke keer wat geld opzij zodat ik hoop dat we in de lente een nieuwe ketel kunnen aanschaffen ( en nu maar hopen dat er niet teveel onverwachte rekeningen komen ...)

Ik wens jullie een fijne zondag, geniet ervan.
groetjes Annelieya

2 opmerkingen:

  1. we komen net terug van een geweldige wandeling met de meisjes in de natuur, en ben tussendoor ook lekker bezig met opruimen, heb ook een kast gekocht maar dan via mp, ga ik nog verven, leuk he ? al die nieuwe plannen ? , geniet ervan , liefs marion

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat ben je goed bezig met het opruimen. Hier zijn we ook begonnen. In verband met de komende verhuizing kijken we wat we willen houden en wat weg kan. We hebben sinds kort zo een winkel waar we tegen contante betaling spullen heen kunnen brengen. We willen kijken of dat iets is. Marktplaats is natuurlijk ook handig, alleen wel iets bewerkelijker. Hopelijk houdt de ketel het nog even vol :)

    BeantwoordenVerwijderen