woensdag 13 juni 2012

Maakt geld gelukkig?Geld maakt wel gelukkig. Geld is belangrijk om te kunnen voldoen aan basisbehoeften.Wat we verstaan onder basisbehoeften is voor iedereen verschillend maar zorgt voor een stabiele basis in het leven.

Daarnaast is er een verlangen naar meer ,dit wordt versterkt door reclameuitingen en zorgt ervoor dat we nieuwe dingen willen kopen. Een nieuwe grotere auto, meedoen met de laatste mode, die laatste gadget, verre reizen alles moet meer, meer ,meer......Het leidt vaak tot verspilling, onnodig gebruik van grondstoffen ,vervuilt de wereld en maakt mensen hebberig, gericht op zichzelf . Geld maakt dan slechts tijdelijk gelukkig ( bij de aanschaf) en daarna  gaan we weer op jacht naar de volgende nieuwe aanschaf. Het leven is snel en gejaagd, de weken vliegen voorbij zonder dat je tijd hebt om even stil te staan.

Geluk zelf moeten we koesteren,  genieten van gezin, familie en vrienden, de natuur, de golven aan de kust, lachen om de rare sprongen van een koe in de wei, kijken naar de wolken, lekker koken en samenzijn. Dat zijn de zaken die belangrijk zijn en er toe doen.
1 opmerking: