woensdag 22 augustus 2012

Steeds minder nodig

Ik merk dat wij als gezin steeds minder nodig hebben , we hebben minder in onze kar bij de supermarkt,  dus geven ook minder geld uit. Wij hebben natuurlijk als groot gezin normaal gesproken aardig wat boodschappen nodig maar langzaam gaan veel  luxe dingen eraf. Kinderen nemen tegenwoordig  vaak water mee naar school ( in plaats van pakje drinken) niet omdat dat moet van ons maar ze vinden het lekker.We snoepen minder, en als we wat eten nemen we  een biscuitje, fruit of ontbijtkoek. Fruit en rauwkost is altijd beschikbaar en kan iedereen pakken zonder te vragen.De kinderen schillen s'avonds vaak nog een appel of maken yoghurt met aardbeien.

Het bedrag van boodschappen is een heel stuk gedaald en dat terwijl we nu wel biologische melk  en yoghurt kopen ( en dat gaat bij ons om  zeker 18 pakken in de week :-))

Wat binnen ons gezin wel favoriet is, in het weekend iets lekkers bakken.Onze kinderen houden erg van koken en bakken en in het weekend maken zijn vaak lekkers voor bij de koffie of thee.Bijvoorbeeld appelflappen,cake ,cupcakes en muffins Maar vorige keer heeft oudste kind een recept met courgette gemaakt en het smaakte prima.Ik kook zelf ook vaak om onze kinderen  om  ze alvast te leren hoe ze moeten koken. Een aantal gerechten kunnen ze al prima maken en ze vinden het erg leuk om te doen.

Van de week was één van de kinderen jarig en dat hebben we gevierd, Wij maken vaak alles zelf ( om geld te besparen) en omdat we het lekkerder vinden.Ik maak vaak een buffet met lekkere dingen en bak taarten zoals appeltaart,kwarktaart of ananaskruimelkoek maar ook een grote pan met soep en allerlei broodjes.Onze familie/vrienden komen vaak van ver en daarom zorg ik altijd ook voor eten.

Wat doen jullie met verjaardagen?

3 opmerkingen:

 1. Hier is er vlaai (van de bakker), zoals dat in Limburg hoort, komkommer gesneden, droogworst gesneden, chips, nootjes, stokbrood met zalmsalade en eiersalade (maakt mijn schoonmoeder meestal) en tegen zessen heb ik pan zelfgemaakte 'zondagse soep' met broodjes kaas of een snack uit de frietpan. Verder veel koffie bij de vlaai en een glaasje sinas, cola, jus d'orange of spa of een pilske!

  Zo doen wij dat dus hier in Limburg.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nog gefeliciteerd met een van de kinderen :D

  Hier net zoals bij Zena maar dan zonder de vloai, maar iets zelfgebakken of roomsoesjes ofzo. Als ik goeie zin heb maak ik tapas of pizza maar de laatste tijd kies ik vaker voor lekker makkelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vroeger bakte ik ook zelf, maar tegenwoordig koop ik ook wel een appeltaartje bij de Lidl. Dan ben ik nog goedkoper uit.

  BeantwoordenVerwijderen