zaterdag 25 augustus 2012

Update afvalllen

Deze keer even een update over het afvallen, het gaat goed. Het begin is altijd het lastigste omdat je lichaam toch gewend is aan meer  eten maar ook gewend is aan meer suiker. Dus de eerste weken zijn altijd lastig, maar nu is mijn lichaam eraan gewend en ik moet zeggen ik heb ook geen behoefte aan snoepen tussendoor.Mijn man doet ook mee dus dat scheelt. Ik ben al een aantal kilo's afgevallen en ik merk het aan mijn kleding, mijn t-shirts worden erg ruim en mijn broek heeft een riem nodig.Maar ik probeer alles zo lang mogelijk aan te houden tot het echt niet meer gaat. Als alles naar verwachting blijft gaan scheelt dat ongeveer  2 kledingmaten met nu en ik kan niet elke keer een nieuwe garderobe aanschaffen.

Afvallen is 1 ding maar het belangrijkste is ik voel mij gewoon goed en zit lekker in mijn vel. De laatste 3 jaar van ons leven waren erg moeilijk ( veel geldproblemen door onze dubbele hypotheken, daardoor stress, rekeningen, deurwaarders, stress omdat we ons huis maar niet verkocht krijgen enz. enz..) Je komt dan in een negatieve spiraal, wat een voordeel was is dat wij samen ( mijn man en ik) er wel tegenaan gingen dus ondanks de stress was de onderlinge sfeer in het gezin goed en dacht iedereen mee. Maar ik kan mij nog wel herinneren dat ik soms huilend op mijn werk zat ( op de wc) omdat ik niet meer wist hoe ik een probleem nu weer moest oplossen en dan  mijn tranen droogde en met een happy face weer aan het werk ging zodat niemand kon zien hoe rot ik mij voelde op dat moment.

We hebben echt nog wel een lange weg te gaan want zolang ons huis niet is verkocht blijven er geldproblemen boven ons hoofd hangen en na de verkoop ooit waarschijnlijk ook want dan blijven we misschien zitten met een restschuld.Gelukkig kan ik niet in de toekomst kijken maar op dit moment loopt het goed, betalen we onze rekeningen, lossen een krediet versneld af ,sparen een buffer voor noodgevallen en zitten we lekker in ons vel waardoor afvallen op dit  moment gewoon lukt. (HOERA)

Ik wens jullie allemaal een fijn weekend, ik ga weer werken.


5 opmerkingen: