vrijdag 26 oktober 2012

Altijd lekker geld terug

Ik heb vandaag de eindafrekening van Eneco ontvangen. Ik krijg ruim 400 euro terug. Dat is een fijne meevaller  omdat we deze maand wat extra rekeningen hadden.Ik ben overgestapt naar Greenchoice en het is altijd prettig als je wat geld terug krijgt van de oude leverancier.Wij hebben het afgelopen jaar zuinig geleefd en nu dan toch geld terugontvangen.Ik laat het termijnbedrag bij Greenchoice gewoon op hetzelfde bedrag staan, ik krijg liever terug dan dat ik moet bijbetalen.

Komende maand ga ik ook aan de slag met de zorgverzekeraar ,ik neem een lagere extra dekking scheelt 12 euro per persoon ( dus ons geval 24 euro per maand omdat de kinderen gratis zijn) die nog wel vergoeding geeft voor zorg die wij belangrijk vinden ( zoals x aantal behandelingen  fysiotherapie e.d) maar niet meer voor zorg die we niet nodig hebben. Daarnaast verhogen wij ons eigen risico (wij hebben beide ons eigen risico niet volledig gebruikt en  gelukkig maar.....) waardoor we nogmaals een aantal tientjes per maand minder gaan betalen en dat is voor de vaste lasten toch een prettig gevoel. Wel zet ik het geld opzij  voor zorgrekeningen op de spaarrekening zodat ik het wel beschikbaar heb indien nodig.5 opmerkingen:

 1. 400 euro! Geweldig. Dat is een flink bedrag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lekkere meevaller! Je kan bij greenchoice in je dosier ook zo nu en dan je meterstanden invullen zonder een eindafrekening op te laten maken, zodat je kan zien of je verbruik een beetje in de pas loopt met je verbruik.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. dat je liever terug krijgt dan moet bijbetalen ,dat snap ik, dat is bij mij niet anders, maar ik bedacht me tevens dat ik over dat bedrag ook rente had kunnen ontvangen op een spaarrekening, dus ik heb 2 jaar geleden besloten om mijn voorschot te verlagen en door goed bij te houden wat mijn verbruik is,kan ik elk moment besluiten om mijn voorschot te verhogen of te verlagen.het verschil in mijn vorige voorschot en mijn huidige voorschot stort ik maandelijks op mijn spaarrekening, ik ontvang daar rente over en mocht ik onverhoopt toch bij moeten betalen dan kan ik het altijd van mijn spaarrekening halen, dan ben ik dat geld wel kwijt maar de rente erover is toch weer meegenomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. super dat je zo'n mooi bedrag terug krijgt van de energieleverancier.

  Maar ik begrijp niet helemaal waarom je het maandbedrag gelijk houdt, dan betaal je 12 maanden lang teveel geld aan de leverancier. Ik begrijp dat het voor het gevoel lekker is, maar tegelijkertijd mis je rente-inkomsten. en heb je minder bestedingsvrijheid. Jij krijgt het zonder rente aan het einde van het jaar terug, terwijl je het ook op een spaarrekening kunt zetten of kunt gebruiken om een schuld af te betalen.

  Persoonlijk zou ik je voorschot met 25 euro per maand omlaag doen. Dan heb je 25 euro per maand meer te besteden/af te lossen/etc. en dan hou je nog 100 euro speling aan het einde van het jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jullie hebben helemaal gelijk, misschien komt het door de overstap dat ik voorzichtig ben, ik betaal nu al wel 20 euro per maand minder bij Greenchoice omdat zij goedkoper zijn.Ik ga er over nadenken...
   Bedankt in elk geval.

   Groetjes Annelieya

   Verwijderen