woensdag 28 november 2012

Soms loopt het even niet

We starten december gelijk weer goed ( bah)  de wasmachine is zondag kapot gegaan en wordt deze week gemaakt en de auto moet een apk keuring en grote beurt. Dat begint dus goed deze week.
Zo denk je , ik heb mijn zaakjes goed op orde en zo begin je de nieuwe maand gelijk met hoge kosten.
Gelukkig heb ik de cadeautjes voor Sinterklaas al gekocht ( binnen ons budget hoera!) en doen we niets aan kerst behalve  natuurlijk gezellig samen zijn met gezin en familie.Dus ik probeer mijn kosten in de maand december verder onder controle te houden.

Het was deze week al op het nieuws, Nibud heeft aangegeven dat 40% van de mensen niet genoeg spaargeld achter de hand heeft, ook bij ons klopt dat. Ik was nu  al zo trots op onze bescheiden buffer die we dit jaar hebben kunnen opbouwen maar het is volgens Nibud nog niet genoeg. Het moet meer zijn en hoewel we elk maand sparen, zo snel krijgen we geen hoge buffer.Ik los namelijk versneld ons krediet af zodat ik af kom van die maandelijkse aflossingen en we kunnen niet en dit en dat..............

De keuzes die we soms moeten maken zijn moeilijk, elke maand weer kritisch kijken naar de inkomsten en uitgaven het is een deel geworden van ons leven. Dat deel dat we ook een plek hebben kunnen geven waardoor de stress en het gepieker minder is geworden en er meer rust en strijdkracht is om te voorkomen dat we kopje onder gaan.En het is ons goed afgegaan in 2012.De zorgen rond onze 2 hypotheken blijft bestaan maar we knokken door en hopen op een beter 2013

De scheidslijn is helaas dun ,man heeft een tijdelijk contract , oude huis staat nog steeds te koop, die problemen kunnen we echt niet zomaar oplossen , we kunnen er alleen voor zorgen dat we de beste keuzes maken binnen de mogelijkheden.7 opmerkingen:

 1. Veel sterkte, wat is dat balen! Ook heel herkenbaar, dat je net denkt alles op de rit te hebben en dan komt er weer iets. Helaas :(

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Maar ook het nibud zal ook zeggen: eerst schulden aflossen voordat je een grotere buffer aanlegt. Dus je doet het juist hartstikke goed! Wees trots op jezelf als je ziet waar je staat en waar je vandaan komt. Je hebt nu zoveel meer grip op je situatie, en dat met 2 hypotheken. Ik heb echt bewondering voor jou.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik denk,dat je wel degelijk trots kunt zijn op je buffer. Want eigenlijk kun je in gedachten je versnelde aflossingen er bij optellen. Dat is ook geld,dat je door zuinig leven overhoudt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hé vervelend zo'n tegenslag. Gelukkig komt na regen altijd weer zonneschijn! En inderdaad: het leven bestaat uit heel veel keuzes maken.

  Is het geen optie om jullie oude huis te verhuren? Dan heb je daar ook wat inkomsten tegenover staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Volgens mij zijn jullie heel goed bezig en zijn het vooral de zijlijners zoals 2e huis en baanonzekerheid waardoor jullie uit balans gebracht kunnen worden en dat kun je (helaas) van tevoren helemaal inschatten. Blijft lastig!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Als ik je blog zo lees ben je erg goed in keuzes maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb diep respect voor jullie. Echt heel knap hoe jullie het doen.

  BeantwoordenVerwijderen