maandag 10 december 2012

Risico nemen

Ik zag toevallig aan het einde nog een flits van miljoenenjacht. Daar stond een finalist met  115.000  euro op het scorebord ( en ze wilde daarvan de studieschuld van haar kind aflossen en een buffer i.v.m. aankomend pensioen en daar was ze heel blij mee) daarna namen ze toch  nog 2 x een risico om door te gokken en eindigde gelukkig positief op 288.000 euro. Dus dat was goed afgelopen en ik kan mij voorstellen dat moeder en dochter dolblij waren met het geld.

Helaas zijn er veel mensen die te vaak  gokken hopend op een positieve afloop en daardoor verliezen. Mensen hebben vaak de neiging om meer te willen dan nodig is. Of dat nu gaat om een kansspel, aandelen of andere riskante zaken , meer meer meer is het motto. 2e vakantiewoning , nog mooiere auto ( liefst het nieuwste model) verre reizen, veel shoppen, groter  huis e.d.

Ik  doe er niet meer aan mee voor mij geld 'less is more" liever kwaliteit  en genieten van het leven.Een kleine buffer om zonder zorgen te leven zou fijn zijn maar meer hoeft niet. Zelf redzaam zijn zou helemaal perfect zijn maar dat is lastig in de stad dus doe ik het met kleine dingen, kringloop, groentetuintje, kippen, biologisch eten ,zelf brood bakken e.d. dan voelt het toch al of ik al een hele stap maak.

Natuurlijk zijn het babystapjes maar het geeft mij een goed gevoel en ook ik heb nog een hoop te leren maar toch, alle beetjes helpen.

p.s. gisteren weer een sessie zolder gedaan en nu  2 dozen en 5 vuilniszakken minder spullen in huis( hoera)
Volgend weekend weer een sessie.
3 opmerkingen:

 1. Ja, apart altijd om te zien. Sommige mensen maakt het volgens mij echt niet uit maar als je dan ziet hoe teleurgesteld mensen zijn als ze ''alles kwijt zijn'' omdat ze toch nog meer en nog meer wilden, denk ik... had maar niet zo alles willen hebben. Die halve ton was toch ook al prachtig zeg!

  Genieten van die kleine dingen is minstens zo leuk en kan je van blijven genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je vergeet één ding, de mevrouw van Miljoenenjacht gaf als reden om door te gaan dat ze ook tevreden was met 70.000 euro (dat was het bedrag waar ze naartoe terug zou vallen als ze de 2 miljoen eruit pikte). Ze was tenslotte met niks gekomen.

  Kortom, het was een weloverwogen keuze en niet omdat ze perse meer wilde hebben

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat lijkt me stressvol om te kijken! Want ik vind het een nobel doel van die vrouw dat ze haar kind van een studieschuld wil afhelpen. Fijn dat het goed afliept.

  BeantwoordenVerwijderen