maandag 28 januari 2013

Deze maand is het geen vetpot

Ik ben dit weekend bezig geweest met de rekeningen en het is geen vetpot. 2 onverwachte rekeningen drukken behoorlijk op ons budget. Dus zullen we deze maand extra zuinig moeten zijn omdat ik niet aan mijn reserves wil komen. Dat betekent op de kleintjes letten.

De balans houden is altijd lastig, mede omdat de marges erg klein zijn.We komen met onze dubbele lasten uit maar teveel  extra betalingen kan ons uit balans halen. Dus dan moeten we in die maand nog zuiniger leven en alles wat we kunnen schrappen om te voorkomen dat we volgende maand nog iets verder uit balans komen.

Soms vind ik deze situatie wel eens lastig omdat het eindpunt gewoon niet in zicht is, soms haal ik mijn schouders op en ga ik met extra energie het probleem oplossen. Op dit moment zit ik daar een beetje tussenin, ik heb last van stress en maak mij zorgen over de aankomende operatie van een geliefd persoon. Dat heeft toch invloed op mij waardoor ik gewoon meer pieker. Goede nieuws is, het is gaan dooien en alle sneeuw is bijna verdwenen en morgen wordt het nog zonnig ook, meestal voel ik mij dan een stuk beter.

Fijne dag allemaal!
3 opmerkingen:

  1. Heel begrijpelijk jouw gevoelens. Maar jullie zijn echt goed bezig. Ik vind het heel knap dat je doorbijt ondanks dat het eindpunt niet in zicht is!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel veel sterkte, ik kan me voorstellen dat dit af en toe ontzettend moeilijk is. Hopelijk lukt het snel om jullie huis te verkopen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Weet je, eigenlijk is consuminderen zonder dat je een dikke bankrekening ziet verschijnen of je hypotheek lekker kan aflossen veel moeilijker en dus ook veel knapper!. Je moet wel, maar je 'beloning'is veel minder zichtbaar. Probeer toch elke maand iets kleins, leuks voor jezelf te verzinnen als je binnen het budget blijft. En blijf gewoon heel trots op jezelf. gr. Julia

    BeantwoordenVerwijderen