maandag 11 maart 2013

Niets kopen

Deze week doe ik mee met no impact week, dat betekent voor mij  niets kopen behalve etenswaren.
Daarnaast ben ik bezig met het scheiden van plastic , papier en glas, dat doe ik altijd al maar manlief en kinderen willen nog weleens plastic in de afvalemmer doen ( wat ik er dan weer uithaal als ik het zie) en ik hergebruik papier tot de laatste mogelijkheid. Dus oude enveloppen , oud tekenpapier, brieven van school  ik hergebruik het voor boodschappenlijstjes ,to do lijstjes e.d. en pas als alles vol geschreven staat gooi ik het weg in de papierbak.

Van de week nog naar het filmpje van  story of stuff gekeken via blog Neurootje
Ik heb het ook mijn kinderen laten zien. Maar bedacht mij gelijk dat ik ook nog meer kan doen, die nare sappakken met dat papier en folie aan elkaar , die zijn niet te scheiden. Dat ga ik dus anders doen die koop ik niet meer. Dan maar kiezen voor een vriendelijkere manier van verpakken.
Plasticzakken voor boodschappen gebruik ik niet of in elk geval zo min mogelijk.Ik heb altijd een eigen tasje bij mij als ik boodschappen ga  doen. Ik weet zeker dat ik ook op dit gebied nog  zelf veel kan veranderen.

Ook het volgende filmpje over flessen water is erg interessant.
bottled water

Af en toe denk ik wel eens mensen alleen maar meer en meer en denken niet aan anderen.Gelukkig zijn er genoeg mensen die bewust leven en wel nadenken over de gevolgen van altijd meer. Teveel kopen,teveel eten, teveel willen bezitten,  alles heeft een prijs en zoals mijn oma altijd zei:  "overal waar te voor staat is teveel, behalve tevreden".

Dus wens ik jullie vandaag een tevreden dag.

Groetjes Annelieya

6 opmerkingen:

 1. Waarom koop je geen diksap? Zit in glazen flessen,die ook veel minder ruimte innemen,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. goed bezig, heerlijk bewust leven , ons bevalt het al jaren, geniet ervan , liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Verbaas me tegenwoordig wel eens over ''een dag / week / maand niets nieuws kopen''. Denk dat een week me vroeger ook niet zo gauw lukte, maar toen stond ik er ook niet bij stil. Nu heb ik andere gewoontes aangeleerd en sta ik er weer niet bij stil :) Ik ben blij met wat ik heb, maar zeker ook met alles wat ik niet heb ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik koop deze week ook niks behalve eten; omdat we platzak zijn. Je bent niet alleen:)
  Vrijdag komt de geldboot weer!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Veel plezier met de No Impact Week! Ook wij zijn er maar druk mee. Hoewel ik graag mag denken me toch redelijk bewust te zijn van een heleboel dingen, valt de hoeveelheid afval me toch weer heel erg tegen. En mijn oma zei ook altijd zoiets... :-) Ze had echt gelijk.

  BeantwoordenVerwijderen