maandag 12 augustus 2013

Genieten en vasthouden

Genieten van de mooie, leuke momenten, We doen het vaak te weinig, hebben het druk met dagelijkse beslommeringen . Toch is het belangrijk om te leren mooie momenten vast te houden. Als je bewust mooie momenten vasthoudt dan kan je er langer van genieten en ook makkelijker die momenten terughalen ( en er weer van genieten)

Genieten, we doen het te weinig, als we op vakantie zijn beloven onszelf vaak dat we het na de vakantie anders gaan doen. We maken goede voornemens en  de eerste dagen/ weken lukt het nog maar daarna komen we weer terecht in waan van de dag en verdwijnen onze goede voornemens meestal .Soms lukt het om iets vast te houden en iets anders te gaan doen en dat is dan een stap vooruit.

Hoe kan je langer genieten van je vakantievoornemens?

  • Maak realistische voornemens ( en niet teveel tegelijkertijd) en schrijf ze ergens op.Ik het altijd een schrijfboekje in mijn tas.
  • Kijk nog regelmatig even naar de vakantiefoto's ( de bergen , het prachtige strand, met z'n allen samen ontbijten bij de tent) en praat over de leuke belevenissen,.
  • Probeer na  de vakantie nog regelmatig even bepaalde gewoontes van de vakantie vast te houden. Wat vaker naar buiten gaan om bijvoorbeeld te wandelen ( net zoals op vakantie, lopen over die leuke boulevard, of  een wandeling met het hele gezin in het bos of  op het strand) Of samen een glas wijn drinken en bijpraten over van alles en nog wat.
  • Praat gezellig met elkaar als gezin, lees een boek, luister naar muziek of doe een spelletje. Vermijdt zo lang mogelijk de televisie, iPod, computer e.d.( probeer het in elk geval zo min mogelijk) en geniet van de mooie dagen die nog gaan komen. We kunnen de komende maanden nog lang genoeg binnen zitten met de herfst en winter in het vooruitzicht.
Groetjes Annelieya

1 opmerking: